İzonem Bulaşan Poliüretan Köpük Temizliği

Kurumuş Poliüretan Köpük Nasıl Temizlenir?

Kurumuş Poliüretan Köpük Nasıl Temizlenir?

Kraken Yalıtımİnşaat sektöründe aktif olarak kullanıldığından kurumuş poliüretan köpük nasıl temizlenir? Sorusu çok sorulmaktadır. Avantajlarından ve faydalarından dolayı yapı malzemesi olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Poliüretan sprey köpük, ısı ve ses yalıtımında çok etkilidir. İzolasyonun yanı sıra yapı elamanlarını birbirine bağlamak için de kullanılır. Çatlakları, boşlukları doldurarak ısı kayıplarının önüne geçer.

İzosiyanata ve polyol adlı iki ana bileşenden oluşan poliüretan, çok etkili bir yalıtım malzemesidir. Sprey olarak kullanılan ürün, havadaki nemle birleşince köpük halini alır. Püskürtülerek zemine uygulanır. Püskürtüldüğü zeminde, normal hacminin 40 katına kadar genişler. Genişlerken aynı zamanda yapışma özelliğine de sahiptir. Yapışma özelliğinden dolayı ek bir malzemeye ihtiyaç duymadan yüzeyi kaplar. Diğer yapı malzemelerine nazaran daha ekonomiktir.

Kurumuş Poliüretan Köpüğün Temizlenmesiyle İlgili İpuçları

Ekonomik olması ve etkili olmasından dolayı sık kullanılır. Sık kullanılması kurumuş poliüretan köpük nasıl temizlenir? Sorusunun sorulmasına neden olur. Kullanılırken dikkat edilmediğinde poliüretan köpük tabancasına, etrafa veya kıyafetlere bulaşabilmektedir. Sprey poliüretan köpüğün temizliği ile ilgili ipuçları dikkate alınırsa sorun olmaktan çıkacaktır. İpuçlarından bazıları şunlardır;

  • Sertleşmeden çıkarılması çok kolaydır. Herhangi bir yere bulaştığında sertleşmeden çıkarmaya özen gösterin.
  • Sprey poliüretanın değdiği yüzeyi temizlerken sökücü kimyasallar kullanılmaktadır. Sökücü maddeler, yüzeye zarar verebilir. Yüzeye zarar vermemek için öncelikle küçük bir alanda denenmelidir.
  • Her türlü yüzeye bulaşan köpüğün temizliği ile ilgili bazı tavsiyeler sunulur. Sunulan tavsiyeler arasında yer alan çözücülerden en uygun olanı tercih edilmelidir.
  • Sprey poliüretan köpük üreten birçok marka vardır. Temizliği için kullanılan çözücüler de markalar tarafından üretilmektedir. Çözücü alınacaksa köpükle aynı marka olmasına özen gösterilmelidir. Aynı marka tarafından üretilen ürünün alınması daha kesin çözüm için idealdir.

Ellere Bulaşan Kurumuş Poliüretanın Temizlenmesi

Sprey poliüretan, suyla ve nemle temas etiğinde sertleşir ve genleşir. Bundan dolayı ellere köpük bulaştığında suyla temizlemek doğru olmayacaktır. Yıkamak, ürünün daha fazla sertleşmesine ve genleşmesine neden olacaktır. Çözücü ürünleri ellerinde kullananlar vardır. Bu doğru değildir. Çünkü çözücülerin cilde zarar vermesi söz konusudur. Bileşimlerinde yer alan maddelere cilt alerjik reaksiyon gösterebilir.

Poliüretan köpüğün içeriğinde yer alan maddeler insan sağlığına ve cildine zarar vermez. Size rahatsızlık vermeyecekse köpüğü olduğu gibi bırakabilirsiniz. Çünkü cildin doğal yağı, birkaç gün içinde kendiliğinden köpüğü atacaktır. Çözücülerdeki alerjik riske girmemek için doğal yöntemler kullanılarak köpük hemen çıkarılabilir;

  • Tuz yoğunluğu fazla tuzlu su içinde 5 dakika bekletilir. 5 dakika sonrasında köpük kalıntıları ponza taşı gibi sert maddelerle kazınmalıdır. Kaba kıllı fırçalar da kalıntıyı temizlemek için uygundur. Temizleme sonrasında eller kremlenmelidir.
  • Aseton bazlı ürünler kullanılarak köpük silinebilir. İşlem sonrasında besleyici krem uygulanmalıdır.

Giysilerden Kurumuş Poliüretan Köpüğün Temizlenmesi

Sprey poliüretanı amatörce kullananlar mahir olmayabilirler. Profesyonel olmayanlar tarafından işlem yapılırken ister istemez etraf ve kıyafetler kirlenir. Profesyonel olanlar dahi sorun yaşayabilir. Giysilerden kurumuş poliüretan köpük nasıl temizlenir? Konusu önemlidir. Şayet devamlı kullanılan bir kıyafetse en uygun çözücü ürün kullanılmalıdır. Kurumadan temizlemek en doğru olanıdır. Ancak kuruduysa kıyafetin kumaşına zarar vermeyecek çözücüler tercih edilmelidir.Farkındalık Yaratmak için..

Sprey Poliüretan Köpük ile ilgili detaylı bilgiye Sprey Poliüretan Nedir? yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Sprey Poliüretan Köpük Tanıtım videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir