Poliüretan Kör Cephe Isı Yalıtımı
Ayrıntılarıyla Poliüretan Kör Cephe Isı Yalıtımı
Isı kaybının çok fazla olduğu alanlarda etkili olan Poliüretan Kör Cephe Isı Yalıtımı için aktif olarak kullanılır. Yapıların pencere bulunmayan yüzeyleri kör cephe olarak tanımlanır. Dairelerin yanal duvarlarından oluşan kör cephe, ısı kaybının en fazla olduğu bölgelerdir. Dairelerdeki ısı kaybını minimuma indirmek için kör cephenin yalıtım yapılması gerekir. Kör cephelerde uygulanan ısı yalıtım uygulaması sayesinde ısı verimliliği artacaktır.
Sprey poliüretan köpük, ısı ve ses yalıtımında kullanılan bir üründür. Poliüretan köpüğün kullanıldığı yapılar, yazın serin, kışın soğuk olur. Kör cephelerde uygulandığında, yakıt ve iklimlendirme için harcanan faturaların daha fazla düştüğü gözlemlenmektedir. Enerji tasarrufu sağlayan ürün, insan sağlığına ve çevreye zararlı madde içermez. Dünyanın mücadele ettiği küresel ısınma konusunda son derece hassas bir üründür.
Poliüretan Köpüğün Kör Cephelerde Uygulanması
Sprey özelliğiyle püskürtme yöntemiyle kolayca uygulanabilen poliüretan köpük, ısı köprüsü oluşumuna engel olur. Isı köprüsü oluşumunu engelleyen Poliüretan Kör Cephe Isı Yalıtımı konusunda son derece etkilidir. Profesyoneller tarafından uygulana diğer ses ve ısı yalıtım malzemelerinden farklıdır. Uygulaması basit olduğundan dolayı amatörler tarafından da kolayca uygulanabilir.
Sprey poliüretan, püskürtüldüğü zeminde kürlenir ve hacmi artar. Hacmi, yüzeyde ortalama 50 katına kadar çıkar. Hacminin artması ısı yalıtımına daha fazla katkı sağlaması anlamına gelir. En üst düzeyde enerji tasarrufu sunar. Ürünün kör cepheye uygulanabilmesi için vinç veya iskeleye ihtiyaç duyulur. İskele kurmak için uğraşmak yerine vinç tercih edilmesi daha pratik olacaktır. Püskürtülerek uygulandığı için en ince ayrıntılara kadar ulaşır. Her çatlağı, deliği ve kırığı kapatarak ısı yalıtımını maksimum seviyeye çıkarır.
Poliüretan Köpük Çeşitleri
Poliüretan köpük, güneşin zararlı ışınlarından, olumsuz hava koşullarından etkilenmez. Bundan dolayı kör cephelerin ısı yalıtımında etkili bir şekilde kullanılır. Bozulma olmadan uzun yıllar yalıtım yapacağından dış cepheler için idealdir. Sprey poliüretan köpükler amaçlarına ve tiplerine göre ikiye ayrılır.
- Uygulamalarına göre; Tenekelerin yanında bulunan pipet aparatıyla uygulanan pipetle köpükler. Özel uygulama tabancasıyla kullanılan profesyonel veya tabancalı köpükler.
- Kullanım amaçlarına göre; En çok kullanılan çeşit olarak bilinen boşluk doldurma köpükleri. Genleşme oranı düşük olup daha çok yapıştırma için kullanılan yapıştırma köpükleri.
Poliüretan Kör Cephe Isı Yalıtımı Avantajları
Eskiden ısı yalıtımında kullanılan bazı yöntemler ve teknikler vardır. Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeler neticesinde yeni yalıtım malzemeleri geliştirildi. Geliştirilen ürünlerin başında poliüretan köpük yer almaktadır. Muadil ürünlerle kıyaslandığında ısı yalıtımı verimliliği daha yüksektir. Isı iletişim katsayısı düşüktür. Düşük olan ısı iletim katsayısı sayesinde daha yüksek ısı yalıtım yöntemi olarak karşımıza çıkar.
Beton, metal ve ahşap gibi her türlü zemine hızlıca yapışır. Tam yapışma sağladığından dolayı ek yapıştırıcıya ihtiyaç duyulmaz. B2 yanma sınıfına girer ve ateşe karşı dayanıklıdır. Güneş, su gibi etkenlerden etkilenmez, bozulmaz, yüzeyden ayrılmaz. Mekanik bir bağlantı olmadan yüzeyde sabit kalır. Kürleştikten sonra üzerine alçı, boya veya harç yapılabilir. Böylece estetik açıdan hoş olmayan manzaralar ortaya çıkmaz. Poliüretan Kör Cephe Isı Yalıtımı konusunda etkili olarak ekonomik bakımdan aile bütçesine katkı sağlar.
Detaylı bilgi için Kraken Sprey Poliüretan Köpük Uygulaması yazımızı okuyabilirsiniz.
Poliüretan Köpük Uygulama videosunu yakından inceleyebilirsiniz.
Bir yanıt yazın