İzonem Çatı Yalıtım Fiyatı

Poliüretan Sprey Köpük Çatı Yalıtımı fiyatları

Çatı İzolasyon Fiyatları Nasıl?

Sac UygulamasıMuadillerine oranla çatı izolasyon oldukça ekonomiktir. Isı ve ses yalıtımı için inşaat sektöründe kullanılan köpük, birçok alanda kullanılmaktadır. Kullanım alanı geniş olan ürünün uygulaması son derece pratiktir. Ürün pratiktir. Profesyoneller ve amatörler tarafından kullanılır. Ürün amatörler tarafından da kolayca kullanılabilir.

Poliüretan köpük, bir polimerdir. İzosiyanat ve polyol adlı iki bileşenden oluşmaktadır. Polyol formülasyon ile izosiyanat karıştırıldığında sıvı hal alır. Püskürtme yöntemiyle uygulanır. Püskürtme neticesinde tabancadan çıkan sıvı, havanın nemiyle kürleşir. Zeminde hacminden 40 katı kadar genişleyen ve sertleşen ürünün fiyatlandırmasında 2 koşul dikkate alınır. Koşullar;

  • Kilogram olarak uygulandığında kilo fiyatı
  • 3 cm, 4 cm ve 5 cm’lik uygulandığında metrekare birim fiyatı

Alanlardaki Uygulamaların Kalınlıkları

İnsan uygulama yaparken her zemine aynı şekilde poliüretan uygulamaz. Uygulama hava şartlarına, yüzeye göre değişkenlik gösterir. Uygulamacı çatı izolasyon yaparken  dikkat etmesi gereken hususları vardır. İnsanlar bu kurallar neticesinde fiyatlandırma yapar ve bir formül üzerinden işlem yapar. Formüle göre yüzey alanı, köpük kalınlığı, uygulanmış köpük yoğunluğu ile mevsimsel faktör çarpılır. Mevsimsel ve uygulama faktörü 1,20 olarak alınır. Uygulamacı Uygulanmış köpük yoğunluğunu, serbest yoğunluğun yaklaşık olarak 10 puan fazlası olarak bulur.

Uygulamanın yapılacağı şantiyeden alınan köpük parçasının kontrolü yapılabilir. Parçanın numunesi üzerinden yapılan testle teyidi gerçekleştirilir. Köpük yaz ve kış şartlarına, yüzey şekillerindeki farklılıklara, uçan gaza ve fire miktarına göre değişmektedir. İnsanlar mevsimsel ve uygulama faktörlerini dikkate almalıdır.

Poliüretan Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Muadil ses ve ısı yalıtımı malzemelerine oranla poliüretan sprey son derece ekonomiktir. Ekonomik olan ürünün daha uygun fiyatlarda alınması söz konusudur. Bunu yaparken dikkatli olmakta fayda vardır. İnsanlar mükemmel sonuç elde edebilmek için kaliteli marka tercih edilmelidir. Mağduriyet yaşamamak için şartnamedeki bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Dikkat edilmesi gereken hususlar arasında şunlar vardır;

  • Teklif aşamasında ürüne ait teknik dataları ve ambalaj şekilleri firmadan istenmelidir.
  • Anlaşma şartlarına uygun kalınlıkta köpük uygulamalıdır.

Avrupa ülkelerinde yarım asırdır kullanılan poliüretan ülkemizde 15 yıldır kullanılıyor. Birçok kişi tarafından yeterince bilinmemektedir. İnsanlar  Çatı izolasyon konusunda henüz tam bilgiye sahip olmadığı için konuyu yanlış anlamaktadır. Uygun fiyat gösterip kullanıcılarını zarara uğratan firmalar vardır. Müşteriler daha ekonomik olmasını amaçlayarak düşük fiyatlı ürünleri tercih ederek hata yapmaktadır. Zarara uğramamak için dikkat edilmesi gereken husus bilinen ve kaliteli markaları tercih etmektir.

Çatı İzolasyon Fiyatları Örnek İnceleme

Poliüretan köpük fiyatlarında uygulanacak alanın metrekaresi önemlidir. Markaların birim fiyatları vardır. İnsanlar  birim fiyatları hesaplayabilmelidir. Uygulamacı uygulanacak alanın metrekaresi bilmelidir. 100 metrekarelik bir alanda 3 cm kalınlığındaki katmama 190 ila 210 kilo harcanır. 4 cm kalınlıkta 100 metrekarelik alana 240 ila 260 kilo, 5 cm kalınlık için 280 ila 310 kilo gereklidir.

İnsanlar Metrekare bazında kilo belirlendiği zaman  çatı izolasyon hesaplaması yapar. Markalar arasındaki fiyat farkı çok fazla değildir. Müşterinin sorunsuz uygulama için doğru ürün seçimi yapması gerekir

Detaylı bilgi almak için  aşağıya link bıraktık, yazımızı okuyabilirsiniz.

https://www.izonem.com/sprey-poliuretan-kopuk-nedir/

Yalıtım konusunda bilgi almak isterseniz poliüretan ahır ısı yalıtımı yazımızı da okuyabilirsiniz

 

 

 

Bu gönderiyi paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir