Poliüretan Köpük Tavan Ve Duvar İzolasyonu
Poliüretan Köpük Tavan Ve Duvar İzolasyonu Detayları
Dünya ülkelerinde kullanılan Poliüretan Köpük Tavan Ve Duvar İzolasyonu işleminde maksimum performansa sahiptir. Poliüretan bir elastomerdir. Diizosiyonatın poliolle kimyasal tepkimesi neticesinde elde edilmiştir. Uzun moleküler bağlar oluşturur. Bundan dolayı birçok yerde kullanılır. Suni deri üretiminde dahi kullanıldığı bilinmektedir. Gündelik hayatımızda en çok rastladığımız alanı ise ısı ve ses yalıtımıdır.
İnsanlar yerleşik hayata geçince barınmak için konutlara ihtiyaç duydu. Önceleri topraktan ve kerpiçten yapılan evlerin yerini zamanla betonarmeler aldı. Betondan inşa edilen mekanlarda ısı ve ses yalıtımı büyük bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Poliüretan köpük, dünyanın en gelişmiş mobil yalıtım araçlarındandır. Uygulanması çok basit ve kolaydır. Ürünü uygulamak için profesyonel olmak şart değildir. Konutun veya yaşam alanlarının duvar ve tavanlarına uygulanarak enerjiden yüksek oranda tasarruf edilir.
Tavan ve Duvar Uygulamalarında Poliüretan
Püskürtme yöntemiyle uygulanan Poliüretan Köpük Tavan Ve Duvar İzolasyonu için idealdir. Hedeflenen düzeyde izolasyonun sağlanması için kat kat uygulanması gerekir. Katların biri en az 1,5 cm olmalıdır. 3 kat yapıldığında ısı ve ses yalıtımı maksimum seviyeye çıkacaktır. Tavan ve duvara uygulamadan önce mutlaka zemin temizlenmelidir. Kirden, nemden, tozdan arındırılan yüzey hafiften ıslatılmalıdır. Sprey poliüretan köpük havadaki nemle sertleşir. Sertleşme hızını artırmak istiyorsak zemini suyla ıslatmamız yeterlidir. Uygulama şu şekilde yapılmalıdır;
- Duvar gibi dik yüzeylere yapılacak uygulamada kişi yüzeye 45 cm’lik uzaklıkta bulunmalıdır. 45 cm’lik mesafe, uygulamanın doğru kalınlıkta yapılması içindir. 45 cm’den yakın olunması durumunda daha kalın, uzak olunması durumunda ise daha ince olacaktır.
- Uygulamanın 1 katının kalınlığı 1,5 cm olmalıdır. Maksimum seviyede ısı ve ses yalıtımı için 3 kat uygulanmalıdır. Tek kat ideal izolasyon için yeterli değildir.
- Tavan gibi yatay yüzeylere uygulama yapan kişinin 15 ila 20 cm’lik mesafede durması yeterlidir.
- Uygulamadan sonra köpüğün sertleşmesi beklenmelidir. Sertleşen köpük üzerine alçı yapılabilir, harç atılabilir, boyanabilir.
Tavan ve Duvarlarda Poliüretan Köpüğün Avantajları
Birçok alanda uygulanan poliüretan köpüğün sağladığı avantajlar oldukça fazladır. Kısaca sıralamak gerekirse;
-
- Ek yapıştırıcıya ihtiyaç duymaz. Püskürtüldüğü yüzeyle hemen birleşir. Yüzeyin beton, ahşap veya metal olması fark etmez.
- Sprey püskürtme yöntemiyle uygulanır. Özel aparat ve tabanca kullanılır. Uygulama alanına uygun aparat ve spreyin özelliği sayesinde yüzeyde ek yeri oluşmaz.
- Isı köprülerinin oluşmasını engeller. Köprülerin oluşamaması ısı yalıtımında son derece etkilidir.
- Konutun duvarlarında ve tavanında uygulanan poliüretan, enerji tasarrufu sağlar. Enerji daha az kullanılmasına rağmen ortamın ısısı yüksek kalacaktır.
- Isı köprülerini engellediğinden dışarıdaki sıcaklığı içeri, içerideki sıcaklığı dışarı bırakmaz. Bu da yaşam alanlarının kışın sıcak, yazın serin olmasını sağlar.
- Isı ve ses yalıtımında oldukça maharetli olan sprey poliüretan köpük su yalıtımında da etkilidir. Çatılarda ve açık teraslarda su yalıtımı amacıyla da uygulanabilir.
- Muadillerine oranla daha uygun fiyatlıdır. Poliüretan Köpük Tavan Ve Duvar İzolasyonu diğer yalıtım araçlarına oranla daha uygun fiyata mal olacaktır.
- Detaylı bilgi için Tüp Köpük nedir ne işe yarar? yazımızı okuyabilirsiniz.
- Uygulama videomuzu aşağıdan izleyebilirsiniz.
Bir yanıt yazın